Geplaatst op Geef een reactie

Mijn Verkoopfilosofie: Een Nieuwe Kijk Op Verkopen

Ik ben vrijwel continue bezig met hoe ik door een andere strategie de uitkomst ergens van kan optimaliseren. Belangrijk hierin is te luisteren naar de feedback die je krijgt. Verkopen is voor veel mensen een lastig onderwerp om vast te pakken en dat kan ik enigszins best goed begrijpen.

Ikzelf heb door de jaren heen zeker het een en ander aan pijnlijke fouten gemaakt en die makkelijk voorkomen hadden kunne worden.

In dit artikel deel ik met je wat ik geleerd heb.

Ik vraag mezelf voor dit artikel de volgende vraag: wat als ik het opnieuw zou moeten leren, wat zou ik dan anders doen?

Strategie is alles en naarmate je meer leert, leer je slimmere keuzes te maken op basis van een betere tactiek. Nu is wat ik met je gaan delen geen gloednieuwe strategie maar meer een gezonde cocktail.

Het Vinden Van Synergie In Het Verkoopproces

Er zijn tal van verschillende manieren van verkopen en ondanks dat deze verschillende manieren en strategieën op zichzelf allemaal wel een kern van waarheid hebben is het volgende het meest belangrijk, namelijk een strategie die gebaseerd is op integriteit en aansluit bij de dromen van je klant en in lijn staat met je eigen filosofie. 

Je kunt nog zoveel leren over verkopen en dat proberen toe te passen maar als het niet aansluit bij je eigen filosofie of de dromen van je klant zal het aan een van de kanten niet resoneren. 

Dit is cruciaal! 

Ikzelf herinner me tegenwoordig altijd wat mijn dromen waren voordat ik voor mezelf begon. Ik had een passie en wilde daar dolgraag wat mee doen. 

Ik leerde als snel dat het #1 aspect hierbij toegevoegde waarde is. 

Als jij iets voor een ander voor mekaar kan krijgen, wat die ander niet kan, dan kun je waarde toevoegen. Die waarde propositie is essentieel en komt neer op de dromen van de klant. 

Dan nu, kan die klant nog zo graag iets willen, als dit buiten jou gevoel voor ethiek ligt, zal het niet goedvonden en zul niet of minder in staat zijn die waarde te leveren.

In het verkoopproces, waar je de klant dus bewust maakt van het feit dat jij zijn of haar droom kan vervullen is het dus enorm belangrijk dat hier synergie is. Dit is meteen de reden waarom ik al mij prospect via een vragen formulier en strategiesessie de kans geeft klant bij mij te worden, mits er synergie bestaat.

Dit is waar de magic happens. 

Verkopen wordt dan namelijk heel simpel. Jouw klant heeft een droom, ook wel gewenste situatie en jij weet hoe je hier kan komen. Het enige wat je dan hoeft te doen is het schetsen van deze gewenste situatie en hem of haar duidelijk maken dat jij precies weet hoe je dat kan bereiken. 

That’s it.

Wat je vervolgens krijgt is dat mensen excuses of bezwaren verzinnen of niet helemaal zeker weten of dit wel het goede moment is. Dat is vrij normaal. 

Mensen vinden het over het algemeen vervelend om keuze te maken en stellen die om die reden zo veel mogelijk uit. Het enige wat je hier moet doen is ze helpen die keuze te maken, doen we dit wel of niet? Punt. 

Het volgende aspect is naar mijn idee key in een gesprek als ik hierboven schetste: 

Wat belangrijk is in een verkoopgesprek is dat jij je visie niet uit het oog verliest. Dit is de blinde overtuiging dat wat jij hebt goud is.

Mijn droom is Nederlandse coachings- en consultancy wereld radicaal te veranderen door mijn innovatieve methodes en ongekende manier van denken.

Deze overtuiging helpt mij altijd weer door zo’n verkoopgesprek heen. 

Het is die overtuiging die mensen het idee geeft dat waar jij mee bezig bent hét antwoord is op hun vraag en er is naar mijn idee geen truc of techniek die daar omheen kan…

Kijk, toen ik drie jaar geleden begon leerde ik als snel dat aan wie ik verkocht belangrijker was dan wat ik verkocht. Ik leerde als snel dat, wat ik ook aanbood, de kwaliteit mensen doorslaggevend was. Als je de juiste mensen weet te vinden, de mensen waar die synergie bestaat tussen jouw dromen en hun gewenste situatie, heb je al snel een heel ander gesprek.

Ik zal je een voorbeeld geven:

Stel ik bereik twee verschillende mensen. De ene persoon wil eigenlijk alleen maar snel geld verdienen zodat hij lekker op vakantie kan terwijl de ander volledig gaat voor hetgeen waarvan zij diep van binnen weet dat dat het beste is om te doen. 

Wie denk je dat er meer bereid is om zowel tijd als geld te investeren om zijn of haar gewenste situatie te bereiken. Precies, zij die haar passie najaagt. 

Die bedoel ik met het vinden van hoge kwaliteit mensen en dat begint al bij het definiëren van je eigen dromen en missie. Als je eenmaal in de gaten krijgt hoe dit werkt en je weet je prospects daar op te filteren, gaat het verkopen van jouw product of service vrijwel automatisch. Cool niet?

Kortom, als het om verkopen gaat, moet je simpelweg de juiste redenen hebben waarom je iets verkoopt. Als ik terug in de tijd zou kunnen gaan zou ik dit meteen veranderen aan mijn benadering van verkopen.

In de wereld van vandaag hebben veel mensen de neiging moeilijk te denken. Echter is er nogal een groot verschil tussen moeilijk doen en anders doen. 

Ik ben het zeker eens om alles te herzien en te kijken waar we dingen anders kunnen doen. Beter, slimmer, efficiënter. Echter denken veel te veel mensen veel te moeilijk over als het gaat om het vinden van manieren om dingen anders te doen. 

Mijn filosofie is heel simpel. 

Je hebt iemand met een huidige situatie en gewenste situatie en jij weet hoe je die gewenste situatie snel en zonder al te veel moeite kunt bereiken. Als je dat hebt en er is een synergie in elkaars ambities en dromen kun je zaken doen. Simpel zat! 

Als ik terug in de tijd kon zou ik mijn benadering voor verkopen zeker veranderen. Mijn focus ligt nu enkel op het waarmaken van zowel de dromen en ambities van mezelf als die van mijn klanten. 

Als je die synergie weet te vinden, kun je altijd iets moois neerzetten! 

Vond je dit een innoverend artikel? Deel deze dan met iemand die ook zijn dromen en ambities waar wil maken door zich in te zetten voor de dromen en ambities van een ander! 

Dat zullen ze 100% waarderen. 

Oh, en laat me weten wat je ervan vond hieronder in een reactie…

Cheers,
Tom

Geplaatst op Geef een reactie

De Dood Van Het Maandelijkse Salaris

The three most harmful addictions are heroin, carbohydrates, and a monthly salary. – Nassim Nicholas Taleb

Deze quote doet de ronde op sociale media en ik kon het niet helpen dat het me meteen aansprak.

Deze woorden van Nassim Taleb, wetenschapper, statisticus, risicoanalist en auteur van The Black Swan – beschouwd als een van de twaalf meest invloedrijke boeken sinds de Tweede Wereldoorlog door The Sunday Times – konden niet nauwkeuriger zijn.

Je hoeft maar een beetje onderzoek te doen naar heroïne en je zult de schadelijke, bijna dodelijke effecten ervan begrijpen.

Neem daarnaast koolhydraten – voor iedereen die op dieet gaat en probeert om zijn inname langzaam te verminderen of helemaal af te bouwen, weet je wat een uitdagende opdracht het kan zijn …

Je bent constant op zoek naar vervangers, maar ze lijken niet hetzelfde trucje te doen … Totdat je je op een mooie dag overgeeft en alle koolhydraten die je tegenkomt een te grote verleiding zijn. En tot slot het maandsalaris – het kan je geest, creativiteit en verschillende andere aspecten van je leven in één klap verdoven.

Verslaafd raken aan deze is het gemakkelijkst en er vanaf komen kan vaak jaren duren, soms zelfs een heel leven voordat je het lukt… Om aan het einde te realiseren dat je hele leven in een kantoor hebt doorgebracht, voor iemand anders werkte en er niets veranderd is met 20 jaar leden.

Ikzelf heb na mijn studie meteen besloten voor mezelf te beginnen. Het kostte me veel moeite om deze stap te zetten, want hey, het is allemaal hartstikke risicovol toch? Het was waarschijnlijk de langste tijd die ik nodig gehad heb om een ​​beslissing te nemen en ik weet nu ook waarom…

Het maandsalaris is een verslaving… De meeste mensen denken dat ze er niet aan kunnen bezwijken, maar dat doen ze wel. Alleen al het zien van dat bedrag elke maand op je bankrekening komen is een sensatie en wetende dat je dat bedrag kunt blijven verdienen, als je min of meer consequent blijft werken, is een ander hoogtepunt.

Wat ik hier niet mee wil beweren is dat werken voor een slaris slecht is, het heeft namelijk veel voordelen en zekerheden. Een structuur die werkt voor velen en heeft tijdens mijn studie ook voor mij gewerkt. Maar een uitdaging in een baan komt alleen wanneer je er een belang in hebt, wat weer het idee van een maandsalaris wegneemt. Het kan het gevolg zijn van het initiëren en besturen van een nieuw project, het krijgen van vrijheid om het uit te voeren zoals je dat zelf wilt en het hebben van een geldelijk belang daarin, in de vorm van een inkomsten- of winstaandeel.

Een typisch voorbeeld hiervan is mijn adviespraktijk waarin ik vaak vooraf een winstverdeling afspreek van de gerealiseerde extra omzet ten gevolge van mijn inzet. Daarnaast doe ik het voor mezelf, hoe harder ik werk, hoe beter ik word, hoe meer impact ik kan hebben op de situatie van mijn klanten.

Sommige onderzoeken tonen ook aan dat geld op de vijfde plaats staat op de lijst van redenen voor werktevredenheid … de waardering voor een goed uitgevoerd werk was veel hoger. Dit bewijst ook dat het maandsalaris eigenlijk niet relevant is voor een gevoel van ‘echte’ professionele groei.

Het andere nadeel van een salaris is dat je denkt dat het je een bepaalde levensstijl geeft en als je het niet hebt, je ook niet dezelfde levensstijl kan hebben. Deze theorie is de grootste mythe ooit. Je leeft eigenlijk een beter leven zonder …

Je bent namelijk meer ontspannen, je realiseert je dat je in de eerste plaats niet zoveel nodig hebt, je leert in het begin hoe je het kunt doen met minder en je bent vooral veel creatiever en inventiever met je werk, tijd en financiële middelen.

Een maandelijks salaris je leert naar mijn idee dus hoe je meer kunt consumeren dan je creëert. En overmatige consumptie is een verslaving, dan wel een negatief patroon, waarvan de gevolgen uiteindelijk zichtbaar worden en je persoonlijk en professioneel zullen belemmeren.

Bovendien, voor de creatievelingen en ondernemers onder ons die geen genoegen nemen met middelmatigheid, is het elke dag volgen van dezelfde limiterende routine beperkend voor de geest, het lichaam en grotendeels voor creativiteit, omdat creatievelingen en ondernemers in wezen dromers zijn.

Ze dromen ervan om de wereld een betere plek te maken, ze dromen van een nieuwe manier om dingen te doen, ze dromen van wat ze kunnen creëren, wie ze daarbij gaan betrekken en hoe ze het gaan realiseren… En dan dromen ze nog wat meer …

Maar dromen komen niet met een maandsalaris waarmee je elke maand een vast bedrag aan de kant kan zetten voor meer gemoedsrust dat er voor de toekomst wordt gezorgd.

Dromen ontstaan ​​wanneer je onzeker bent over de toekomst en wanneer de toekomst iets is dat je op je eigen manier creëert.

Dan is het namelijk niet de droom van iemand anders, maar die van jouw. Iets waar je elke dag zelf aan werkt en stapje voor stapje realiseert. Soms heb je beperkte financiële middelen, soms veel… Maar elke maand bedenk je nieuwe ideeën en manieren, zoek je nieuwe mensen en voer je verschillende projecten uit.

Dit is waar groei exponentieel wordt omdat je leert je aan te passen aan de situatie en innovatief te zijn met wat je hebt… En in dat vermogen om te creëren zul je eindelijk tot leven komen.

Het zal niet altijd makkelijk zijn maar het zal het aan het einde van de dag allemaal waard zijn!

Geplaatst op Geef een reactie

13 Manieren om Geld te Verdienen Terwijl je op Reis Bent

Ben jij ook zo’n dromer? Wij bij Vrijheidswerker wel, maar met alleen dromen kom je er niet.

Een van de belangrijkste elementen op de weg naar vrijheid is vindingrijk zijn en dat komt vaak niet zomaar aanwaaien.

Vindingrijk in het creëren van toegevoegde waarde en daar moet je in de meeste gevallen de handen voor uit de mauwen steken.

De vrijheid om weken, maanden of zelfs een jaar onderweg te zijn is natuurlijk een bijzondere situatie die niet zomaar aan komt waaien. Toch kan vrijwel iedereen zich dit tegenwoordig realiseren.

Flexibel en locatie onafhankelijk dus!

Kijk:

Iedereen kan geld verdienen zonder per se ergens om een bepaalde tijd op een bepaalde plek te hoeven zijn.

Wat je hiervoor nodig hebt is een serie van uiteenlopende strategieën.

Op een stabiele internet connectie zijn er simpelweg een aantal aspecten die je moet begrijpen én toepassen voordat je je biezen pakt.

Veel mensen zoeken zodra ze een leuk plekje gevonden hebben een simpel baantje als barista of het plukken van fruit zoals ik tijdens mijn tussenjaar in Nieuw-Zeeland.

Ondanks dat dit een prima manier is, zijn er simpelweg slimmere manieren om dit aan te pakken.

Het grote verschil zit hem in werken voor geld versus geld verdienen.

In dit artikel heb ik 15 verschillende manieren opgesomd waarbij je locatie onafhankelijk geld kunt verdienen dat in sommige gevallen zelfs doorloopt als je stopt met werken! Precies, passief inkomen.

Je hebt immers geld, maar vooral vrije tijd nodig als je veel van de wereld wil zien!

“Though we travel the world over to find the beautiful, we must carry it with us or we find it not.” — Ralph Waldo Emerson

Hoe je geld verdient als je op reis bent?

In alle vrijheid rond de wereld reizen terwijl je online je geld verdient is natuurlijk een geweldige situaties en alles wat het waard is voor te gaan, kost tijd, energie en moeite!

Je moet dingen gaan organiseren.

Denk hierbij aan het opzetten en automatiseren van je Vrijheidsbedrijfje en je zaakjes thuis.

Het is essentieel dat je voorbereid op weg gaat. Misschien hoor je dit liever niet maar ik zeg het expliciet omdat het gewoonweg belangrijk is.

Er kan natuurlijk altijd iets misgaan!

Niet iedereen heeft de beste intenties en in armere landen kunnen mensen soms niet anders dan misbruik van je te maken. Je bent als westerling natuurlijk in een bevoorrechtte situatie terecht gekomen en sommige mensen doen er helaas alles aan om daar gebruik van te maken.

Het is om die reden ook goed om contact te leggen met andere Vrijheidswerkers en zoveel mogelijk in groepen te reizen.

Alleen reizen kan ook, maar wees je bewust van de risico’s, wees dus altijd voorzichtig…

Vergeet vooral niet te genieten!

Manier #1: Begin een blog

Dit is natuurlijk #1 omdat ik zelf ook begonnen ben met een blog en zoals je misschien al weet kun je hier serieus geld mee verdienen terwijl je op reis bent!

Al klinkt het een beetje uit de tijd, een blog heeft nog altijd geweldige potentie. Niks is gegarandeerd, maar als je het op de juiste manier aanpakt is het zeker mogelijk!

Wat je moet doen is een interessegebied kiezen waar je al veel vanaf weet, die kennis met verder onderzoek uitbreiden en delen met de wereld via een blog.

Als je het op de juiste manier aanpakt is, kun je een leuke cent verdienen terwijl je waarde toevoegt aan de levens van andere met jouw kennis en ervaring!

Met de juiste manier aanpakken bedoel ik, het ontwikkelen van de voornaamste blog gewoontes en zoekmachine optimalisatie!

Manier #2: Content schrijven

Met het bouwen van een blog komt content schrijven.

Of je nou al bezig bent met een blog of niet, maakt niet zoveel uit. Zolang je schrijfvaardigheden bovengemiddeld zijn, kun je voor veel mensen al iets betekenen.

Je kunt dan je dienst aanbieden op platforms als Freelancer en Textbroker.

Manier #3: Grafisch ontwerp

Grafisch ontwerp is net als freelance content schrijven en video editing een veelgevraagde vaardigheid waar mensen en bedrijven graag voor willen betalen.

Toegevoegde waarde weet je nog?

Omdat grafisch ontwerp niet aan een specifieke taal gebonden is kun je dit werk met gemak ook op websites als Upwork en Fiverr aanbieden.

Manier #4: Sociale media management

Sociale media is niet meer weg te denken en bedrijven weten dat ze een aanwezigheid moeten hebben op platforms als Facebook, Twitter en Instagram om zo een grotere potentiele doelgroep te bereiken.

De toenemende aandacht op sociale media is een alsmaar groeiende kans voor digitale ondernemers!

Het management van sociale media accounts en het produceren van content voor derde partijen is een interessante manier om geld te verdienen op reis.

Manier #5: Begin een online winkel

Met de komst van Shopify en WooCommerce, Etsy en zelfs Bol.com, is het buitengewoon simpel geworden online spullen te verkopen.

Met simpel wil ik niet makkelijk zeggen, maar het opzetten van een eigen online winkel wordt door platforms wel makkelijker gemaakt. Je hoeft de spullen niet eens zelf op voorraad te hebben liggen!

Het is kost dus wel het nodige werk vooraf, maar als het eenmaal staat, staat het.

Het enige nadeel waar je voor op moet passen is dat producten enorm trend gevoelig zijn en dat er door het gemak meer en meer concurrentie komt…

Manier #6: Leer coderen

Een andere veel gevraagde vaardigheid, naast content schrijven en grafisch design is het bouwen van websites en mobile apps.

Er zijn tal van gratis tutorials op YouTube en cursussen te krijgen over dit onderwerp!

Als je serieus bent over geld verdienen waar en wanneer het jouw uitkomt, dan is coderen een ideale en vrij unieke vaardigheid om te leren!

Dit vooral omdat de vraag nog altijd vrij hoog is, een typisch gevalletje van de economische theorie vraag en aanbod ratio!

Hoge vraag vs. weinig aanbod = hoge prijs!

Een mooi salaris realiseren zal je om die reden in alle waarschijnlijkheid niet al te veel moeite kosten!

Manier #7: Schrijf een e-boek

Kennis is macht en dat geld ook voor je eigen kennis.

Er zijn namelijk mensen die de kennis en ervaring waarover jij beschikt goed kunnen gebruiken om verder te komen met iets of in het leven in het algemeen.

Die kennis verkopen is een prima manier om geld te verdienen op terwijl je op reis bent.

Het kost net als met een blog even wat moeite om het te produceren, maar als het eenmaal staat dan staat het.

Je kan vervolgens via een affiliate partner en/of via een platform als bol.com verkopen en net zoals dit artikel, kunnen mensen er dan in de jaren die komen gaan mogelijk wat aan hebben!

Kortom, schrijf een waardevol e-boek als je op reis bent om je volgende reis van te kunnen bekostigen.

Manier #8: Bouw een emaillijst

Met of zonder e-boek, een emaillijst is goede manier om een online en passief inkomen te genereren.

Net als dat je affiliate partners voor de verkoop van jouw informatieproducten zoeken, kun je met een emaillijst de affiliate partner worden van andere partijen!

Systemen als Drip of Mailchimp, maar ook andere zijn hier perfect voor en makkelijk te gebruiken! Zodra je het systeem heb staan kun je aan de gang door bijvoorbeeld via Facebook Ads mensen te werven die geïnteresseerd zijn in het onderwerp waar jij het over hebt.

Let erop dat je met een waardevolle intentie te werk gaat en je lijst niet probeert te plat te spammen met van alles en nog wat. Zodra je dat doet verdwijnen je lezers als sneeuw voor de zon!

Manier #9: Maak video tutorials

Door het maken van video’s die van toegevoegde waarde zijn door waardevolle informatie, is een goede manier om achterliggende producten en/of diensten te promoten.

Je ziet het veel gebeuren met grafisch design, video editing en het bouwen van WordPress websites.

Doe onderzoek naar welke ‘keywords’ er over dit onderwerp gezocht wordt en creëer vervolgens een video series met een probleemoplossende kern op bijvoorbeeld YouTube.

Je hebt op die manier de gehele Nederlandse (en een deel van België) tot je bereik!

Het mooie hiervan is dat je geen website, voorraad én kapitaal voor nodig hebt! Het enige dat je moet hebben is een publiek.

Manier #10: Creëer een online cursus

Ondanks dat het creëren van onlinecursus een enorme hoeveelheid tijd en moeite kost, is het een van de beste manieren als het gaat om het generen passief inkomen!

Ik ben oprecht fan van onlinecursussen en vind het geweldig ze te bouwen.

Wat je nodig hebt is een onderwerp waarbij je een goed gevoel hebt en idealiter ervaring en expertise in hebt.

Expertise en ervaring zijn een belangrijk aspect omdat als je uitervaring spreekt, het sneller uniek en waardevol wordt!

Manier #11: Bouw salesfunnels

Sales funnels zijn geautomatiseerde systemen die producten en diensten voor je kan verkopen, volledig op autopiloot. Je kunt funnels gebruiken voor de verkoop van zowel informatieproducten als fysieke producten.

Geheel geautomatiseerd, kun je het je voorstellen?!

Met behulp van de softwaretool ClickFunnels, kun je makkelijk in een aantal dagen online zijn!

Belangrijk hier te realiseren is dat je bereid moet zijn wat geld uit te geven aan advertenties en als wat je te bieden hebt vervolgens aantrekkelijk goed genoeg is, is de potentiele winst ongekend groot!

Manier #12: Wordt affiliate partner

Met of zonder lijst, affiliate marketing is een goede manier om geld te verdienen terwijl je op reis bent.

Het voordeel is dat je de producten in dit geval niet zelf hoeft te creëren, ideaal als je midden in een fulltimebaan zit. Het nadeel is dat je een publiek nodig hebt die geïnteresseerd zijn in en waarde kunnen halen uit de producten en diensten die je als affiliate partner aanbiedt.

Een grappig gegeven is dat veel mensen die een publiek hebben, geen idee hebben hoe ze een waardevol product kunnen creëren en andersom ook!

Mocht je bijvoorbeeld een publiek hebben doordat je videotutorials maakt op YouTube of een boekenclub Facebook pagina hebben, dan kun je met bijvoorbeeld het partner programma van Bol.com boeken of andere producten verkopen met een gemiddelde vergoeding van 8%!

Manier #13: Leer andere de Nederlandse of Engelse taal

Tot slot een wat makkelijkere manier om wat extra geld te verdienen als je op reis bent is het leren van de Nederlandse, Engels of zelfs Spaanse taal als je op reis bent.

Engels en Spaans zijn de twee wereldtalen en er zullen overal mensen zijn die een van deze twee graag willen verbeteren! Je hoeft naar mijn idee geen perfecte beheersing te hebben, zolang je maar een stuk beter bent dan de persoon die je wat gaat leren.

Je kunt je diensten aanbieden bij lokale instituten, scholen of via sociale media.

Simpel als dat!

Jij kiest.

Geplaatst op Geef een reactie

Het Leven Is 10% Wat Er Gebeurt En 90% Hoe Je Daarop Reageert

Hoe vaak heb je met tegenslagen te maken gekregen? Van die tegenslagen die totaal onverwacht op je pad kwamen en een enorme impact op je leven hadden.

Van die momenten dat het lijkt of de wereld even stilstaat.

Hoe voelde je op dat moment?

Ik vraag dit omdat we vaak totaal geen controle hebben over dit soort situaties. Ze gebeuren gewoon. Het maakt simpelweg deel uit van het leven.

Waar we echter wel controle over hebben is hoe we op dit soort situaties reageren.

Het gezegde gaat dat het leven enkel 10% wordt bepaald wat er gebeurt en 90% hoe we op die zaken reageren.

Dit vind ik zo’n sterke uitspraak dat ik er een artikel aan wilde wijden.

Waarom? Omdat op het moment we externe invloeden als mensen, situatie of dingen ons zelfvertrouwen en interne geluk laten beïnvloeden, kunnen we nergens meer van op aan.

Er zijn genoeg mensen die alles en iedereen de schuld geeft voor hun situatie en daarmee zelf geen verantwoordelijkheid nemen over de uitkomst van hun leven.

Een fout die veel mensen enorm duur komt te staan.

Nu zeg ik niet dat je overal maar ok mee moet zijn en nergens meer pissig om mag worden. Natuurlijk niet. Wij mensen zijn emotionele wezens en hebben dat soms zelfs nodig.

Ondanks dat dit in het moment wellicht goed voelt, lost het in essentie niets op.

Er zullen altijd vervelende of nare dingen blijven gebeuren, ongeacht hoe we daarop reageren dus waarom zouden we er dan geen positieve draai aan willen geven?

De reactie die we op een bepaalde situatie hebben is namelijk doorslaggevend voor hoe we onszelf erbij gaan voelen.

Het lijkt wellicht een vreemde denkwijze maar ik denk oprecht dat het leven enkel 10% is wat er gebeurt en 90% hoe we daarop reageren.

“Het leven is enkel 10% wat er gebeurt en 90% hoe je daarop reageert” – Charles R. Swindoll

Het leven is enkel 10% wat er gebeurt

Op het moment dat je je geluk en gevoel voor eigenwaarde laat afhangen aan iets buiten jezelf, trek je op ten duur aan het kortste eind. Denk hierbij aan een religie, bezit of persoon.

Het kan simpelweg niet.

Veel mensen hebben het idee hebben dat ze niet gelukkig zijn omdat geen aantrekkelijke partner hebben of omdat ze niet rijk zijn. Maar als we ons eigenwaarde baseren op iets buiten onszelf, zullen we nooit volledig op onszelf kunnen vertrouwen.

We mogen om die reden nooit toestaan dat mensen of situaties ons geluk, gevoel voor eigenwaarde of zelfrespect dicteren en daarmee op een negatieve manier beïnvloeden.

Omdat het leven niet gaat over wat er gebeurt, maar hoe we daarop reageren, hoe kunnen we dan positief op iets reageren als ons gevoel voor eigenwaarde daarvan afhankelijk is?

Precies.

Tegenslagen horen nu eenmaal bij het leven en we moeten onszelf daarop voorbereiden.

In het geval dat we in dat geval een tegenslag te voortduren krijgen, zullen we nooit geheel in staat zijn daar op de juiste manier op te reageren.

Je mag jezelf om die reden simpelweg niet afhankelijk maken van iets buiten jezelf.

Kijk:

Ik probeer hier niet te zeggen dat je niet boos, verdrietig of teleurgesteld mag reageren.

Ik zeg enkel dat je er niet te lang in moet blijven hangen als er iets naars gebeurt, omdat de reactie dicteert hoe we ons er uiteindelijk over zullen voelen.

Niets is permanent en hoe erg het ook is, het zal weer voorbijgaan.

Het leven is 90% hoe we erop reageren

De reactie die we hebben op een bepaalde gebeurtenis is doorslaggevend hoe we ons ergens bij gaan voelen.

Goed. “Maar hoe kunnen we er nu voor zorgen dan die 90% binnen onze controle ligt?” Hoor ik je denken.

Het antwoord is simpeler dan je denkt, namelijk door je dankbaar te zijn. Er is namelijk geen andere keuze dan positief te reageren als je oprecht dankbaar bent voor wat je hebt.

Ik weet als geen ander dat het leven soms keihard kant zijn, geloof me.

Ik heb vele jaren geworsteld met mislukking en spijt, maar elke keer dat ik viel, ben ik weer op gestaan en dat is wat aan het einde van de dag telt.

Vaak geven we te makkelijk op.

Het is die vastberadenheid die doorslaggevend is voor waar we uiteindelijk staan in het leven en net als zoveel van dit soort cliché dingen begint ook dat met een keuze hoe we ergens op reageren.

Geven we op of gaan we door?

Waar je op focust, groeit!

Natuurlijk ga ik je hier niet laten zitten zonder je een oplossing te geven.

Een van meest effectieve manieren om onze reactie op de dingen die gebeuren te beïnvloeden is het bedenken waar we dankbaar voor zijn.

Ik weet dat dit ietwat simpel klinkt, maar vergis je niet.

Dit is iets dat namelijk niet alleen enorm behulpzaam kan zijn tijdens tijden van tegenslag, maar natuurlijk ook tijdens tijden van voorspoed!

Zoals ik al zei: waar je op focust, groeit!

Maak het jezelf een gewoonte elke dag te bedenken waar je allemaal dankbaar voor bent.

Ik herinneren mezelf er altijd aan dat de kans dat je in een ‘eerste wereldland’ geboren wordt 1 op 8 is. Dus voor ieder van ons, wonen er 7 mensen in een tweede of derdewereldland!

Dit zet voor mij altijd alles waar ik me op dat moment druk om maak in perspectief.

En dan heb ik het nog niet eens over het feit dat we in een tijd leven met internet, mobiele telefoons en commerciële luchtvaart…

Wij Nederlands zijn over het algemeen een nuchter volk.

Maar als we eens stoppen met rennen en alles waar we mee bezig zijn en onszelf eens realiseren hoe bijzonder het allemaal is, zullen we beter in staat zijn beter te reageren op de dingen die gebeuren!

5 Manieren die kunnen helpen anders te reageren

Door te zeggen dat het leven 10% is wat er gebeurt en 90% hoe je reageert, leggen we de verantwoordelijkheid bij onszelf neer.

Dankbaarheid is echter niet de enige manier hoe we de reactie op de dingen die gebeuren kunnen veranderen.

Dus hoe veranderen we de manier waarop we reageren?

Als je net zo’n gevoelig persoon bent als ik, heb je waarschijnlijk moeite met je emoties.

Dat komt omdat je in dit geval heftiger reageert op energie om je heen en de dingen die invloed hebben op die energie.

Dat maakt het moeilijk voor ons om niet op dingen te reageren.

Of je dit nu herkent of niet, er zijn een aantal universele manieren hoe je je emoties kan reguleren en dus de reactie die je hebt op de dingen die gebeuren daadwerkelijk te veranderen.

Nogmaals, dit betekent niet dat je niet met een bepaalde emotie mag reageren. Dat kan altijd.

Dit betekent enkel dat je meer controle heb op je reactie en dus dat je meer in staat bent te reageren hoe jij wilt reageren.

#1: Motie creëert emotie

Als je graag positiever wil reageren op iets dat gebeurt, kom in beweging.

Zoals de titel verklapt, motie creëert emotie.

Onderzoek heeft aangetoond dat beweging en zelf bepaalde houdingen, onze gemoedstoestand positief kan beïnvloeden.

Als je vastzit in een sleur, kom in actie. Het maakt niet uit hoe we ons in het moment voelen, ga buiten hardlopen, pomp ijzer of doe yoga.

Beweging zorgt namelijk voor meer zuurstof in het bloed en de afgifte van hormonen als endorfine en dopamine in onze hersenen en zenuwstelsel.

Het zal me altijd blijven verbazen hoe goed dit werkt!

#2: Herdefinieer je doelen

Wanneer ben je voor het laatst gaan zitten en eens goed gaan nadenken over de doelen die je wel of niet voor jezelf gesteld hebt?

Daarmee bedoel ik natuurlijk geen een to-do-lijstje.

Daarmee bedoel ik ook niet een planning maken over de dingen die van je ‘verwacht worden’ of die anderen belangrijk vinden.

Nee.

Ik bedoel wanneer ben je voor jezelf nagegaan wat je nou écht wilt bereiken en uit dit leven wilt halen?

Is het een tijdje geleden alweer?

Dit is belangrijk want je kunt namelijk nooit duidelijkheid krijgen in het leven als je geen zinvolle doelen stelt.

Het nagaan wat we nou écht uit het leven willen halen en het stellen van bijpassende en zinvolle doelen is net als fitness voor het brein.

Het werkt net als meditatie en reflectie enorm goed tegen stress en negatieve gevoelens.

Kortom, ga eens goed na wat je écht uit het leven zou willen halen en zorg dat wat je bedenkt niet alleen over oppervlakkige zaken gaat maar echt impact heeft.

Hierdoor creëer je een heldere waarom die je kracht geeft op momenten dat het allemaal even tegen zit.

#3: Doe wat voor anderen

Een bijdrage leveren aan anderen is iets dat zoveel voldoening met zich mee kan brengen dat er weinig aan kan tippen.

Ken je dit gevoel?

Dat je bijvoorbeeld een Omaatje hielp haar tas in de auto te krijgen bij de supermarkt en later trots jezelf op je schouder klopte met het idee “dat heb je goed gedaan maat”?

Precies dat bedoel ik.

Het maakt niet uit hoe groot het is zolang de intentie maar goed is. Dat gevoel van voldoening komt namelijk vanzelf, ongeacht hoe groot of klein.

Het is een onmiskenbaar gevoel dat je zeker zal helpen anders te reageren op wat er gebeurt.

#4: Verander je omgeving

Als je je rot voelt, verander dan je van omgeving.

Onderzoek heeft aangetoond dat met name natuur een enorm positieve impact heeft op onze gemoedstoestand en ons creatief vermogen.

Dus ga naar het strand of ga de natuur in!

Hiermee doorbreek je het patroon waar je op dat moment inzit. Door de omgeving te veranderen leidt je jezelf als het ware af van hetgeen waar je op dat moment rot over voelt.

#5: Zoek de stilte op

Ons brein is net een slingeraapje dat van tak naar tak spring en dat ‘apenbrein’ is lastig te temmen.

Het kost om die reden discipline om het te leren, maar het is het waard.

Meditatie heeft namelijk enorm veel voordelen waaronder een verandering in de hoeveelheid cortisol, het stresshormoon.

Het is een fascinerende manier om meer controle te krijgen op hoe je je op een bepaald moment voelt.

Je zou echter iemand moeten vinden die je kan leren hoe je op de juiste manier kunt mediteren omdat meditatie iets is dat echt wat oefening vereist.

In dit artikel leer ik je hoe je dat doet.

Einde.

Geplaatst op Geef een reactie

Dé Manier Om Een Online Product Te Lanceren

In dit artikel wil ik het met je hebben over hoe je online een product of service kunt lanceren? Als ik mensen vertel wat ik doe hoor ik vaak dezelfde vraag: “Tom, hoe kan ik het beste beginnen? De reden dat er veel verwarring heerst is dat de meeste mensen geen beginpunt hebben en niet weten wat hun mogelijkheden zijn.

Het eerste wat ik je kan adviseren te doen is het zoeken van een probleem in een bepaalde niche markt en vervolgens beslissen welk product of welke service je het meest geschikt lijkt.

Vraag jezelf simpelweg af “wat wil de markt?”

De focus hierbij moet liggen op de oplossing van het probleem. Er zijn namelijk tal van dingen die je kunt doen maar ik begin meer en meer in te zien dat dit bij verre de meest belangrijke stap is. Zodra je duidelijk weet wat voor probleem je wilt oplossen, is het product of de service dat daarbij past een stuk gemakkelijker te bedenken.

Ik zal je een aantal voorbeelden geven. Onlangs heb ik een online lancering gedaan, waar ik een van mijn producten lanceerde. Tijdens de ontwikkelfase kreeg ik in de gaten dat de training die ik aan het maken was een drietal oplossing bood én dat deze oplossingen op een andere manier naar de markt gebracht moesten worden. Het waren dus die verschillende lanceringen tegelijkertijd voor hetzelfde product.

Een product bedenken is namelijk één ding, het naar de markt brengen is het volgende…

Het belangrijkste element van het verkoopproces voor een online product of service is het creëren van een verkooptrechter ofwel sales funnel. Een sales funnel is niets meer dan een reeks stappen waar een potentiële klant doorheen geleid wordt om zich meer bewust te worden van jouw werk en hetgeen dat je uiteindelijk te bieden hebt. Het hele doel hiervan is de potentiële klant er zeker van te maken dat jouw product of programma de oplossing is voor zijn of haar probleem en dus het vertrouwen geeft om de aankoop te doen.

Wat voor soort funnel je het beste kunt gebruiken om je product online te lanceren?

Ik verwijs tijdens strategiesessies vaak naar funnels als marketing funnels, sales funnels, product funnels of consultancy funnels. Nu kun je in eerste instantie een consultancy funnel gebruiken. In feite kwamen bijna al mijn verkopen uit diezelfde funnel omdat alles wat ikzelf verkoop te maken heeft met consultancy.

Vaak denken mensen dat het online lanceren van een product complete mayhem betekend. Ze moeten dan drie keer per dag op social media posten, bij elk mogelijke podcast aanwezig zijn en tientallen video’s op YouTube publiceren… Maar wat nou als het online lanceren van een product veel eenvoudiger was?

Eenvoudig Een Online Product Of Service Lanceren: Hét Stappenplan

De meest eenvoudige manier voor het online verkopen van jouw product of service is het volgende:

Alles wat ik doe als ik een nieuw online programma lanceer is het creëren van een enorm waardevolle video of webinar via een simpele opt-in pagina, dat is stap #1. Je geeft mensen hier allereerst waarde, met stipt het belangrijkste element voor succes online en ten tweede maak je mensen duidelijk dat ze voor de oplossing van dit specifieke probleem bij jou moeten zijn. Simpel zat.

Dan nu, even een stukje risico management. Als je de eerste stap gezet hebt, kun je gaan testen of dat wat je online wilt gaan verkopen ook daadwerkelijk gewild is. Je gaat hier als het ware met je grote teen aanvoelen hoe warm het water is.

Als ondernemer heb je namelijk maar een beperkte hoeveelheid tijd en geld te besteden en hier optimaal mee omgaan is bij verre het meest belangrijke wat je kan doen. Als je net begint wil je je ideeën dus gaan testen met de markt en niet zomaar iets doen waarvan je denkt dat de markt graag wilt. Dit is een fout die ik nog altijd het meest voor zie komen.

Wat ik je kan adviseren te doen is het creëren van een MVP, ofwel minimum viable product, een concept dat is ontstaan in de software wereld. Dit is stap #2.

Als je dat allemaal gedaan hebt en zeker weet wat de markt wilt én weet dat deze ook bereid is om hier geld voor te betalen, pas dan zet je alles in om het beste product of programma te ontwikkelen wat er op dit moment bestaat voor die specifieke niche markt. Dit is stap #3.

Stel we nemen het consultancy funnel als voorbeeld. Hierbij verkoop je een service en geen product. Het risico management hier zit hem in het filteren van leads en het enkel de kwaliteitsklanten mogelijk maken om zaken met je te doen. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen door het vragen voor een aanbetaling of iets in die trant.

Ik heb laatst een klant geholpen om zijn funnel zo in te richten dat hij aan de lopende band klanten moest afwijzen en enkel met de mensen ging werken waarvan hij zeker wist dat het een win-win situatie ging creëren. We zijn toen begonnen met een opt-in pagina waarna we ze doorstuurde naar een pagina met de aanbieding in de vorm van een waarde video en sales copy. Vervolgens vroegen we hen om een aanbetaling van € 497,- om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor de aanbieding (indien er geen match ontstond werd deze natuurlijk weer teruggestort).

Zo hadden we een situatie gecreëerd waarbij hij alleen hoogwaardige klanten aan de telefoon kreeg. Ongeveer de helft van die potentiële klanten kwamen uiteindelijk in aanmerking voor zijn coachingsprogramma en hij heeft nu een agenda die drie maanden vooruit loopt met werk. Kortom, wanneer je gebruik maakt van zo’n soort funnel, zijn mensen juist blij met je te werken én kun je meer geld voor je services krijgen.

Een klassieke win-win dus.

Het mooiste van allemaal is dat deze consultancy funnel vrij snel en gemakkelijk online kan worden gestart, wat je veel tijd kan besparen. Wat mij betreft is het dé manier om je coaching en consultancy services te verkopen omdat je mensen simpelweg niet meer achterna hoeft te zitten.

Het leuke is dat deze eenvoudige coachingtrechter snel en gemakkelijk online kan worden gestart en dat het u veel tijd kan besparen. Voor mij was de enige manier waarop ik vroeger high-end verkopen deed veel tijd besteden aan het achtervolgen van mensen en het gaan wonen van evenementen om mensen te ontmoeten, relaties te ontwikkelen of mijn eigen live evenementen te leiden. Maar nu realiseer ik me dat ik via deze eenvoudige marketingtrechter die ik heb samengesteld, mensen van hoge kwaliteit aan de telefoon kan krijgen zonder ze achterna te zitten.

Een andere manier om een ​​funnel te gebruiken tijdens een lancering is met een webinar. In mijn eigen business maak ik gebruik van zowel live webinars als een waardevolle video. Stel ik doe een “4 Day Fast Cash Launch”, een lancering die van donderdag tot zondag loopt, is er een grote kans dat ik zondagavond een live webinar doe om degene die nog niet om zijn toch klant te maken. Dit doe ik dan alleen met een online programma.

Je kunt je funnel dus aanvullen met een webinar om je online product of training te verkopen. Wel moet je hier rekening houden met meer werk omdat je hier extra content voor zult moeten maken. Een consultancy trechter met een opt-in pagina, waardevideo en strategiesessie via de telefoon ben je binnen no-time klaar om te gaan!

Wanneer ik enkel een webinar gebruik om een online programma te verkopen, kost dit zeker een of twee dagen aan voorbereidingen. Je kunt dit doen maar het vergt gewoon een beetje tijd en inspanning voor het uitdenken en plannen van het hele geheel.

Een funnel met een webinar kan er als volgt uitzien: een opt-in pagina met een registratie formulier voor een waardevolle webinar. Deze kan live of geautomatiseerd zijn, de keuze is aan jou. Wel belangrijk om te zeggen is dat een live webinar meer impact heeft omdat mensen live vragen kunnen stellen en écht het gevoel hebben dat ze er bij moeten zijn. Een belangrijk element voor als je je pitch doet aan het einde.

Een ander type funnel dat je kunt gebruiken om een online product of programma te lanceren is een product funnel. Een product funnel is het beste te gebruiken bij ‘low-tier-producten’. Het primaire doel van deze funnel is het uitbreiden van je e-maillijst. Een product funnel op één van mijn niche websites ziet er ongeveer zo uit: een opt-in pagina met een waardevolle ‘lead magnet‘ waarna de lead wordt doorgestuurd naar een Masterclass van € 37,-, als ze die kopen krijgen ze een ‘upsell‘ te zien van een van de online trainingen van € 197,- voor € 97,-. Nadat ze dat product hebben gekocht, krijgen ze een gratis coachings aanbieding te zien.

Laten we samenvatten:

  • Een product lanceren is eerst uitvinden wat de markt wilt en dat vervolgens testen met een MVP;
  • Het ontwerpen van een funnel voor het vinden van zeer geïnteresseerde potentiële klanten (leads) die vervolgens enkel kunnen resulteren in waardevolle klanten is een cruciaal element in het verkoopproces van jouw product of service;
  • Je moet exact weten waar je die leads kunt vinden.

Laten we het hebben over nummer 3: het genereren van hoge kwaliteit leads. Hier heb je verschillende opties voor. Een hele goede om mee te beginnen zijn strategische partnerships waarbij partners is een soortgelijke nichemarkt promotie voor je maken waardoor je zeker weet dat je je op de juiste mensen richt. Daarnaast kun je gebruik maken van Google-advertenties, Facebook-advertenties en eventueel LinkedIn-advertenties.

Het is aan jouw hoe je je online product of service wilt lanceren …

Wanneer je net begint moet je weten wat je gaat lanceren en waarom. In het eerste voorbeeld dat ik je gaf, gaf ik je het voorbeeld van een ‘high-end’ coachingsprogramma. In het tweede voorbeeld dat ik je gaf, ging het meer om een online product van € 497,- tot € 1997,-. In het derde voorbeeld ging het meer om een ‘low-tier-product’ van € 37,- tot € 97,- en de strategie hierbij is om een leuke omzetgroei te realiseren terwijl je je e-maillijst uitbreidt. Welke past het beste bij jouw ambities? Het mooie van alles is dat je vrij bent om te kiezen.

Ik hoop dat dit artikel je weer de goede richting in geholpen heeft. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik dat graag hieronder in een reactie en als je dit inspirerend vond zou ik het enorm waarderen als je dit artikel deelt met je ondernemersvrienden! Ik hoor graag van je.