Geplaatst op Geef een reactie

4 Krachtige Manieren Om Je Zelfvertrouwen Te Vergroten Als Ondernemer

Vraag jij je wel eens af hoe bepaalde mensen aan zoveel zelfvertrouwen komen en ben je benieuwd hoe jij je zelfvertrouwen vergroten kan maar denk je dat dit eigenlijk onmogelijk is?

Zou het niet geweldig zijn om ook zo’n sterk zelfvertrouwen te hebben elke dag weer?

Geen zorgen.

Zelfvertrouwen is net zoals zo veel andere dingen een vaardigheid die aan te leren is.

Ons gedrag is over het algemeen een reflectie van ons zelfbeeld, de manier hoe we onszelf zien en in hoeverre we in onszelf geloven en denken waartoe we in staat zijn en dat kan twee kanten op gaan.

We kunnen onszelf bepaalde gewoontes aanleren die ons zelfbeeld en zelfvertrouwen zowel verzwakken als versterken.

Het komt neer op een eenvoudige vraag: als je niet in jezelf gelooft, waarom zou een ander dat dan wel doen?

Dus, als je een positief zelfbeeld en sterk zelfvertrouwen wilt creëren, moet je beginnen met het aannemen van gedrag die nieuwe signalen naar het zenuwstelsel stuurt.

Dit werkt als een visuele cirkel.

Het aanleren van goede gewoontes kan jouw zelfbeeld en daarmee jouw zelfvertrouwen dus snel doen versterken.

Zelfverzekerd ondernemen

Hieronder staan 4 krachtige manieren beschreven die je kunt gebruiken jouw zelfvertrouwen te versterken. Lees ze niet alleen door maar pas ze toe op een dagelijkse basis en begin vandaag!

Begin met het doen alsof je over een sterk zelfvertrouwen bezit zodat je vervolgens in dit gedrag kunt doorgroeien.

“Self confidence is the source of all great success and achievement”. – Tony Robbins

#1: Wees voorbereid op het onverwachte

Het leven is vol uitdagingen en er zijn tijden wanneer het moeilijk is om ons zelfvertrouwen sterk te houden.

Wees voorbereid.

Hiermee bedoel ik vooral wees voorbereid op kansen maar ook op tegenslagen. Een manier om je voor te bereiden is het creëren van een heldere visie. Focus je op vaardigheden waarmee je kansen kunt pakken als ze zich aanreiken en jezelf kun weren in moeilijke tijden.

Ook handig om te lezen: De 5 voornaamste gewoontes voor bloggers

De wetenschap dat niks je kan gebeuren in je achterhoofd zal het zelfvertrouwen doen versterken.

Een goede oefening hiervoor is het maken van een lijstje van dingen in je leven waar je dankbaar voor bent. Voeg daaraantoe welke vaardigheden je inmiddels al bezit en welke vaardigheden goed zouden zijn nog te ontwikkelen zodat je in de toekomst in staat bent kansen te grijpen en tegenslagen te weren.

In tijden van onzekerheid is dit een mooi middel om op terug te vallen en voorkom je dat je onvoorbereid door het leven gaat.

#2: Blijf weg van negativiteit en breng de positiviteit

Dit is het moment om je sociale kring te evalueren. Ga na welke mensen waarde toevoegen aan je leven. Voor degene die daarbuiten vallen, jou naar beneden brengen en jouw zelfvertrouwen schade, wil ik je adviseren te overwegen ze naar de laatste prioriteit brengen.

Een korte pauze van Thomas de klager kan een enorm verschil maken en zal de weg naar een sterker zelfvertrouwen goed doen.

Stop met je alleen te focussen op problemen in je leven en in plaats daarvan begin je te focussen op alle oplossingen, mogelijkheden en met het maken van positieve veranderingen.

Wees positief, zelfs als je het nog niet echt voelt.

Voeg wat positieve enthousiasme aan de gesprekken die je met andere mensen hebt en laat zien dat je opgewonden bent over je leven.

 “One important key to success is self-confidence. An important key to self- confidence is preparation.”Arthur Ashe

#3: Verbeter jouw lichaamstaal en image

Dit is waar houding, lachen, oogcontact en de manier van spreken aan bod komen. Alleen het eenvoudig truckje om je schouders iets terug te trekken kan anderen al de indruk geven dat je een sterk zelfvertrouwen hebt.

Iets anders wat je altijd kunt doen is lachen. Door te lachen zal je je niet alleen beter voelen, maar zal ervoor zorgen dat anderen zich comfortabeler voelen.

Ik bedoel, van iemand met een goede houding en een glimlach verwacht je toch dat die zelfverzekerd is?

Precies.

Als je daarbij mensen ook nog eens in de ogen aankijkt, zonder verlegen naar de grond weg te kijken heb je de basis te pakken. Het idee hiervan is dat als mensen een andere perceptie over jouw hebben, zich anders naar je gaan gedragen.

Dit werkt als een visuele cirkel.

Zodra je positieve reacties vanuit omgeving krijgt, ga je je hierna gedragen. Dit is waarom dit zo goed werkt, simpel toch?!

#4: Onthoud dat falen niet bestaat en verwijder de negatieve stemmen in je hoofd

Een zwak zelfvertrouwen wordt vaak veroorzaakt door negatieve gedachten die door ons brein op een eindeloos spoor lopen.

Als je hiernaar luistert en jezelf constant tegenhoudt door tegen jezelf te zeggen dat je niet goed genoeg, niet mooi genoeg, niet slim genoeg, niet aantrekkelijk genoeg bent dan wordt dit automatisch realiteit.

Je bent wat je denkt en dat is bij negatieve gedachten niet goed.

Het volgende moment dat je een negatieve gedachte hebt dat zegt dat je iets niet kan of niet goed genoeg bent, probeer het om te schakelen naar een positieve.

Ik weet het, het is lastig maar beloof me dat je nooit op zult geven. En beloof me dat je nooit op het punt komt waar je een nederlaag accepteert. Er is een oplossing voor alles, dus waarom zou je de handdoek in de ring gooien?

Succes is een enorme zelfvertrouwen versterker en ligt altijd aan het einde van de tunnel!

Ciao,

Tom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *